• yarn through space and time

Schaken-war of...

23 augustus 2020
Schaken: koning, dame en loper, daaronder paard, toren en pion. Oorlog, strategie, techniek, inzicht, ervaring en moed... Intellectueel of met brute kracht, twee partijen tegenover elkaar... een groot spel. {gallery}content/0049/a{/gallery} Op reis door Schotland maakte ik dit schaakspel (patroon door Yvonne Blanker) en stond ik plots op het slagveld van Culloden en the War of the Roses.

Wouter kabouter

1 september 2019
Hallo iedereen, Mijn naam is Wouter kabouter. Kennen jullie mij al? Ik ben een beetje bleekjes omdat ik vooral binnenhuis vertoef. Ik hou er namelijk van om lang in bed te liggen samen met al mijn slaapvriendjes. En als mijn baasjes naar school zijn of gaan werken, speel ik verder mijn mijn andere vrienden, de muisjes. Elke avond sta ik klaar om een tof verhaaltje voor te lezen uit kabouterland. Eén verhaaltje? een versje ? Nou ja meerdere, vrees ik, ik ben een grote babbelaar.

Manchesters' bijtjes

28 augustus 2019
In de zomer van 2018 bezochten we Manchester, de stad van de bijtjes. Als herinnering aan deze toffe citytrip, heb ik zelf ook een bijtje ter herinnering gehaakt. We gaan zeker nog eens terug ! Livia is een gratis patroon van Daniscreaties . Het is een hele klus om het bijtje te haken, maar het resultaat mag er zeker zijn volgens mij.

Martha Kloek

19 mei 2019
Martha Kloek heb ik speciaal ontworpen voor onze PaasCAL in de Vive Handwerkclub (Facebookgroep). Een PaasCAL is een crochet-a-long. Dit betekent dat iedereen in een groep op regelmatige tijdstippen een deel van het patroon ontvangt en dan samen dit patroon haakt.

Love and marriage

14 mei 2019
Voor het trouwfeest van een collega wou ik graag een centje meenemen naar het avondfeest. Maar hoe ging ik dit verpakken ? Een weekje eerder was het boek 'geefbeestjes' van Joke Postma uitgekomen. In dit boek vond ik twee lieve dassen. Een ideaal trouwcadeau. Achteraan is er bij de Geefbeestjes namelijk een zakje waar je een centje kan verstoppen. Ideaal toch ?

Harry Potter: huis Zwadderich

25 december 2018
Een tijdje geleden vroeg een collega die grote fan is van Harry Potter of ik eens een muts zou kunnen maken voor hem. Hoe de muts eruit zou mogen zien, mocht ik zelf kiezen. Wat een uitdaging ? Zou ik gaan voor een patronus, een huis... Na even nadenken, koos ik ervoor een muts te maken met het thema van één van de vier huizen. De schoolkinderen in Zweinstein zijn verdeeld over vier afdelingen, die elk hun eigen slaap- en woonvertrek hebben in het kasteel. De afdelingen zijn Griffoendor , Huffelpuf , Ravenklauw en Zwadderich . Elke afdeling heeft haar eigen karakter.

ontmoet Brietna

Alle rechten voorbehouden

design by Gowan