In de zomer van 2018 bezochten we Manchester, de stad van de bijtjes.
Als herinnering aan deze toffe citytrip, heb ik zelf ook een bijtje ter herinnering gehaakt. We gaan zeker nog eens terug ! 
Livia is een gratis patroon van Daniscreaties. Het is een hele klus om het bijtje te haken, maar het resultaat mag er zeker zijn volgens mij.

In de zomer van 2018 was er een speciale bijententoonstelling georganiseerd door Beeinthecitymcr. De volledige stad stond vol bijenstandbeelden. Een kolonie gigantische bijensculpturen gingen de straten van Manchester om een kunstpad te creëren die we nooit zullen vergeten. Wild in Art en Manchester City Council bracht Manchester in de zomer van 2018 samen voor Bee in the City, één van de meest spectaculaire openbare kunstevenementen die de stad ooit heeft gezien. Op het afscheidweekend vrijdag 12-zondag 14 oktober werden velen geveild om geld in te zamelen voor de Lord Mayor van Manchester's We Lov MCR Charity om de levens en levenskansen van mensen in Manchester te verbeteren.

De werkbij is één van de bekendste symbolen van Manchester. Het werd als motief voor Manchester aangenomen tijdens de industriële revolutie, in een tijd dat Manchester een leidende rol speelde in de nieuwe vormen van massaproductie. Het symboliseert het harde werk in dit tijdperk. Manchester was een bijenkorf van activiteit in de 19 de eeuw.

Na de bomaanslag in de Manchester Arena in mei 2017 werd het bijenembleem populair als openbaar symbool van eenheid tegen terrorisme. Het verscheen op protestbanners en graffiti. In de tatoeagesalons (zowel in als buiten Manchester) werden de bijentattoos aangeboden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aanslag.

Alle rechten voorbehouden

design by Gowan